Energielabel aanvragen

Energielabel voor Verenging van Eigenaren

Sinds 1 januari 2015 is het overhandigen van een energielabel bij de verkoop, verhuur of oplevering van een woning verplicht. De woningeigenaar is verantwoordelijk voor de juistheid van de gegevens op het energielabel.

De regelingen voor het energielabel zijn bij het kopen of verkopen van appartementen die onderdeel zijn van een Vereniging van Eigenaren hetzelfde als bij een woning die niet in een VvE zit.

Een woningeigenaar die onderdeel is van een Vereniging van Eigenaren is dus ook individueel verantwoordelijk voor het energielabel van de woning. Het kan echter goedkoper zijn om samen met de andere eigenaren uit de VvE een energielabel aan te vragen op basis van representativiteit. Dat kan de kosten voor een energielabel drukken doordat de deskundige bij identieke woningen gebruik mag maken van één representatief appartement.

Waarom energielabel?

Met het invoeren van het energielabel hoopt de overheid dat eigenwoningbezitters meer bewust worden van de hoeveelheid energie die ze verbruiken en dat zij hierdoor energiebesparende maatregelen nemen. Het energielabel is ingevoerd volgens een Europese richtlijn, de Energy Performance of Buildings Directive.

Energielabel A+++ t/m G

De meest energiezuinige woningen krijgen energielabel A+++. Energielabel G staat voor de minst energiezuinige woningen. Een energielabel is 10 jaar geldig.

Bent u opzoek naar een deskundige die voor uw individuele woning of voor uw gehele VvE een Energielabel kan afgeven? Dan brengen wij u graag vrijblijvend in contact met onze gespecialiseerde partner in uw regio.

Neem contact met ons op langs onderstaand formulier, per mail of telefoon.Wij versturen geen spam of ongevraagde informatie. Uw aanvraag is geheel kosteloos en vrijblijvend.

©2012 Vereniging van Eigenaren - Alle rechten voorbehouden - inloggen

Terug naar boven